İzmir Buca’da 16 proje CHP lideri Özel'in katılımıyla açıldı

May 15, 2026 - 18:42
 0
İzmir Buca’da 16 proje CHP lideri Özel'in katılımıyla açıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Buca'da Naim Süleymanoğlu Sporium'un da yer aldığı 16 projenin açılışına katıldı. Özel, baskılara rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

İZMİR (İGFA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve efsane milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun adını taşıyan Naim Süleymanoğlu Sporium Spor Tesisi’nin de aralarında olduğu 16 projenin toplu açılış törenine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanlarının da yer aldığı programa ayrıca merhum Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile merhum sanatçı Edip Akbayram'ın kızı Türkü Akbayram da katıldı.

CHP’Lİ BELEDİYELERE YÖNELİK BASKILARA DEĞİNDİ

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özgür Özel, seçim sonrası rakiplerin sonuçlara saygı göstermesi gerektiğini belirterek, iktidarın CHP’li belediyelere mali ve idari baskı uyguladığını vurguladı. Özel, belediyelerin borç, vergi ve kredi süreçleri üzerinden zorlandığını ifade ederek bunun hizmet üretimini engellemeye yönelik bir yaklaşım olduğunu söyledi. Operasyonlar ve siyasi tartışmalar üzerinden partinin yıpratılmak istendiğini aktaran Özel, tüm bu girişimlere rağmen çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Özel, “Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bilmedikleri tek şey şu; CHP geri adım atanların, susanların, eğilenlerin, teslim olanların değil, aksine süngüyü gördüğünde süngünün üzerine koşanların partisidir. CHP gerekirse baş veren ama başını eğmeyenlerin, teslim olmayanların partisidir. O yüzden de bizler teslim olmadan, tehditlerden yılmadan, bir kelime eksik konuşmadan, bir santim eğilmeden, bir adım geriye gitmeden çalışırız. Belediye başkanlarımız da kendisini milletin verdiği yetkinin farkında olarak, kılı kırk yararak, taşın suyunu çıkararak her imkansızlıkla hizmet etmek için çalışırlar. Onların görevleri o. Bugün İzmir'de her türlü engellemeye, her türlü hasetliğe rağmen çalışıyoruz. İzmir'in huzurunu kaçırmak için ellerinden geleni yapan birileri var. Ama bir yandan da her kötülüğe rağmen Cemil Tugay gibi, Görkem Duman gibi elinden gelen her imkanla 24 saat, 28 saat uyumayan, koşturan, çalışan ve başaran arkadaşlarımız var” şeklinde konuştu.

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sözlerine kent için gece gündüz aralıksız hizmet ettiklerini belirterek başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'e gelmesi ile kendilerini çok güçlü hissettiklerini ifade eden Tugay, “Ailemizi bir araya getiriyorsunuz. Bir arada olmanın mutluluğunu ve gücünü bize hissettiriyorsunuz. O nedenle hoş geldiniz” dedi.

İzmir’de spordan kültüre, kentsel dönüşümden sosyal hizmetlerin yanı sıra tarımsal alanda kadar yeni tesis ve projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Tugay, “Türkiye’mizin gururu, olimpiyat şampiyonumuzun hatırasını yaşatan Naim Süleymanoğlu Sporium Tesisi’nde ülkemizin gurur duyacağı şampiyonlar yetişecek. Yine burada özel gereksinimli çocuklarımız, kaynaştırma modeli kapsamında akranları ile aynı havuzda kulaç atıyor. Paha biçilemez değerdeki bu çalışmanın Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

“HER ALANDA PEK ÇOK HİZMET HALKIMIZLA BULUŞUYOR”

Başkan Tugay, Buca’da gerçekleştirilen açılış töreninde kentin farklı noktalarında hayata geçirilen hizmetleri anlatarak, Buca Tren İstasyonu’ndan kent lokantalarına, kültür ve eğitim merkezlerinden tarımsal projelere kadar birçok çalışmanın vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Kısa süre önce hayatını kaybeden Gülşah Durbay’ın adının verildiği Kadın Danışma Merkezi’nin de hizmete açıldığını belirten Tugay, bunun Bucalı kadınlara güç verecek anlamlı bir yatırım olduğunu ifade etti. Göksu Mahallesi’nde hizmete açılan Edip Akbayram Eğitim Merkezi’nin gençlere akademik ve sosyal destek sunacağını ifade eden Başkan Tugay, eğitimde dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek merkezde yapay zeka destekli sistemlerin de kullanıldığını söyledi. Başkan Tugay, “Tam da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yaklaşırken Ata’mızın eğitime ve gençliğe verdiği değeri, yüksek sesle anlatmalıyız. Ülkemizin geleceği için bilimsel temelli, sanatı, sporu destekleyen, araştırmacı, meraklı kuşaklar yetiştiren böyle merkezlere ihtiyacımız var. Emeği geçen arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Ellerinize sağlık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, açılış töreninde yeni tesislerle birlikte yeni bir belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini söyledi. CHP’li belediyelerde rant yerine kamu yararının, israf yerine sosyal belediyeciliğin esas alındığını vurgulayan Duman, “Halkçı belediyecilik anlayışıyla herkese eşit hizmet sunuyoruz. Sistematik baskılara rağmen çalışmaya devam ediyoruz ve geri adım atmayacağız. Mesele adalet, mesele Cumhuriyet, mesele bu ülkenin aydınlık geleceğidir” diye konuştu.

Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, tesisin Buca ve İzmir gençliği için önemli bir kazanım olacağını belirterek başarılı sporcular yetişmesine katkı sunmasını temenni etti.

Türkü Akbayram ise babası Edip Akbayram’ın adının bir eğitim merkezinde yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Babam hayatı boyunca insanlığı, eşitliği, adaleti ve dayanışmayı savundu. Tüm şarkılarında bu değerleri bize sundu. Bu merkez de onun inandığı değerleri yaşatacak gençlere ev sahipliği yapacak” dedi.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Sevgi Sevgi 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0