Muğla Dalaman’da fırın ve unlu mamullere sıkı denetim
Muğla'da Dalaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üretimi ile satışı yapan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi.
MUĞLA (İGFA) - Muğla'da Dalaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla ilçede faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda fırın ve unlu mamul üretimi ile satışı yapan işletmeler denetlendi. Denetimlere Dalaman Belediyesi Ferdi Zeyrek Halk Ekmek Fabrikası’ndan başlanırken, işletmelerde başta hijyen ve temizlik kuralları olmak üzere birçok kriter kontrol edildi.
Denetimlerde ayrıca ürünlerin gramajları, fiyat tarifelerinin tüketicilerin görebileceği şekilde bulundurulup bulundurulmadığı, kasa ve raf fiyatlarının uyumu ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygunluk incelendi.
Yapılan kontroller sonucunda hijyen kurallarına ve ilgili mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen işletmelere gerekli idari işlemler uygulanırken, halk sağlığını tehdit edebilecek uygunsuzluklarla ilgili işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.
BAŞKAN DURMUŞ: “ÖNCELİĞİMİZ HALK SAĞLIĞI”
Denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımızın güvenilir, sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması belediyemizin en temel öncelikleri arasındadır. Halkımızın sağlığını tehdit edecek hiçbir olumsuzluğa göz yummayacağımız gibi, tüketicilerimizin ekonomik haklarının korunması noktasında da tavizsiz davranacağız. Zabıta ekiplerimizin saha denetimleri kararlılıkla devam edecektir.”
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Beğenmedim
0
Sevgi
0
Komik
0
Kızgın
0
Üzgün
0
Vay
0






